av sukkersyke | 20. september, 2010  

Hva spiser man på 7-Eleven?

Kroppen min har det bra med lavkarbo. Et kosthold med lite karbohydrater holder blodsukkeret mitt i sjakk. Men det er jammen utfordringer…

Jeg reiser endel i jobb. Og når jeg er langt unna kjøleskapet hjemme, og ikke har lyst til å spise opp hele dietten og mer til på restaurant, har jeg mange ganger fått problemer.

For hva spiser man egentlig på 7-Eleven?

7-Eleven

Ikke kan jeg putte i meg boller eller kaker. Ikke pizza, ikke pølse i brød, ikke calzone, ikke såkalte sunne brødskiver. Egentlig ingenting – bortsett fra de altfor dyre peanøttene. Nøtter er jo bra for oss på lavkarbo. Men mett blir jeg ikke, uten å bli kvalm – og dessuten er det altfor mange kalorier.

Nei, hva p… spiser man på 7-Eleven, eller for den saks skyld på Narvesen, Mix, Deli de luca, eller på Statoil, Shell eller Esso?

Salatene inneholder som regel pasta – og “bare” en salat er ikke nok – i hvert fall ikke for meg.

Så igjen: Hva spiser man? Hva i all verden spiser man?

Jeg har snudd i døra til 7-Eleven flere ganger. Og heller gått på Kiwi og kjøpt Skyr-yoghurt, litt nøtter, en frukt eller to, og litt ost og skinke.

Alternativet er skikkelig restaurant. For også på Peppes og lignende er det jo bare høykarbo. Ingen fiskesuppe der…

Alternativet er å planlegge. Ja, planlegge. Fedon Lindberg skriver mye om at vi diabetikere og andre lavkarbo-mennesker må få oss matlaging som hobby. Det innebærer blant annet å planlegge neste dag hjemme. Koke noen egg, skjære opp salat, ost og skinke. Legge det dandert og fristende i en boks, som settes i kjøleskapet til morgenen etter.

Jeg har begynt å gjøre det. Lage meg en fristende lunchpakke. Cluet er selvsagt å finne et kjøleskap der jeg er, slik at maten fortsatt er fristende og god når jeg skal spise den.

Og er det ikke kjøpeskap i nærheten, kan matboksen gjerne settes i en vindusåpning – i hvert fall når det ikke er høysommer ute.

Joda, Fedon, også for meg er mat i ferd med å bli hobby…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

temk at det skal være så vanskelig.. vi tenker ikke på det vi som ikke er på lavkarbodiett..

Men jeg har faktisk vurdert å redusere karbohydratene, for hva skal jeg egentlig med dem, når de for det meste bare legger seg der jeg ikke vil ha dem??

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Som en annen lavkarbo tilhenger må jeg si meg enig. Jeg har ikke tall på hvor ofte jeg har stått på en bensinstasjon eller kiosk og tenkt “Ja da gikk dietten til helvete”
Dersom norske kiosker og lignende bare hadde hatt som i Sverige “ølkorv” og litt beef jerky hadde det gått kjempebra, men neida.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Da tar jeg meg en svær pølse uten brød. Tror det er nesten lov på lavkarbo :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00