av sukkersyke | 6. august, 2010  

Den håpløse hotellmaten

Hotell. For de fleste høres ordet deilig ut. Myke senger, god frokost, snerten design, litt luksus. Men for en diabetiker kan hotellopphold ofte være en skuffelse, og en frustrerende opplevelse.

Jeg bor ganske mye på hotell. Sånn ca. en natt i uka i jobb, pluss litt privat. Tilsammen blir det vel 60-70 netter i året. Derfor har jeg vært på mange hoteller, og sett mange frokoster.
Som regel er det få eller ingen sukkerfrie alternativer. Etter at jeg fikk sukkersyke og ble opptatt av diabetes-alternativer, tror jeg at jeg har sett sukkerfritt syltetøy på bare to hoteller…

For noen dager siden bodde jeg og familien min på Choice Collection Bryggeparken i Skien. Det hotellet har som alle andre Choice Collection-hoteller både ettermiddagsvafler og kveldsbuffé til sine gjester inkludert i romprisen. Og sjefen sjelv, Petter Stordalen, er visstnok veldig opptatt av at han skal tilby både sunn og økologisk mat. (Selv om NRKs test av frokosttilbudet avslørte at så ikke er tilfelle: http://www.nrk.no/programmer/tv/fbi/1.7019016)

Men for oss diabetikere er ikke utvalget allverden. Til kveldsmaten der var det lapskaus, med masse potetstivelse, og pastasalat, med like mye stivelse. Ikke sukkerfritt syltetøy å se, men Nugatti-boksen var jammen der…

01082010047

Hvorfor kan ikke Choice Bryggeparken og andre hoteller tilby noen “diabetes-alternativer”?
Joda, fruktskåla inneholdt appelsiner, druer og blodappelsiner. Men det var bare noen få biter igjen da vi kom til kveldsmat klokka 20 – en time før stengetid for kveldsmaten. Og druene inneholder svært mye fruktsukker.

Petter Stordalen og andre hotelldirektører: Gi oss mer sunn hotellmat! – tilrettelagt for diabetikere.

Masse frukt. Sukkerfritt syltetøy. Kanskje fruktsalat i stedet for kaker og wienerbrød. Sunne salatblandinger med nøtter. Kornblandinger uten tørket frukt, og i stedet for honeycorn.

Det er faktisk mye sunn mat som det er mulig å servere, i stedet for nugatti.

Men, noe positivt merket jeg meg på Choice Bryggeparken: God og sprø salat, og flere typer sild, med masse sunt fett. Det spiste jeg:-)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00