av sukkersyke | 27. august, 2010  

Kake i stedet for poteter og brød

 

Den siste uka har det vært to bursdager hjemme hos oss. Derfor har jeg prøvd et eksperiment: Fortsatt lavkarbo, men litt kaker. Det gikk bedre enn jeg trodde.

 

Etter tre uker på lavkarbo, uten hverken ris, pasta, poteter, brød eller korn, satte jeg av forrige fredag til en liten kakedag.

På disse tre lavkarbo-ukene har jeg hatt et gjennomsnittlig fastende blodsukker på 5,8 om morgenen. Så sist fredag disket vi opp med kake, is og sjokolade hjemme hos oss. Morgenen etter var blodsukkeret blitt 6,8 – og der har det stort sett holdt seg i en uke nå.

For dessverre ble det ikke bare den fredagskvelden med kake. En bursdag på mandag og enda en på onsdag førte til litt kaker da også, slik at jeg faktisk har spist kake på tre av de syv siste dagene.

Ikke bra, selvsagt. Men det som virkelig er bra, er at blodsukkeret har vært mye mindre høyt enn jeg trodde.

Før lavkarbo-tiden var det godt over syv etter litt søtsaker, selv om jeg knasket tre metformin-tabletter hver dag.

Nå, derimot, har det ligget på knapt syv i en uke med tre “kakedager”.

Jeg tenker som så at jeg heller vil ha en kake nå og da enn brød og poteter hver dag. Det viktige er bare at det ikke blir for ofte. Tre kakedager på ei uke er definitivt for ofte, så neste gang jeg skal spise kake nå er først 26. oktober – på bursdagen til datteren min.

Men den siste ukas erfaringer gjør meg enda mer overbevist om at diabetes ikke er en sukkersykdom, men en karbohydrat-sykdom…

Nå er det fredag, og aldri en fredag uten Norge rundt. Hehe, jeg mener selvsagt aldri en fredag uten rødvin. Spesielt for oss diabetikere.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Og så går det vel an å lage lavkarbokaker også? Mener på at Fedon hadde i alle fall en.
Og om du bruker nøtter eller mandler i bunnen (håper du ikke er allergisk), så kan du ha på mye godt fyll uten at det blir alt for mye søtt. Krem og friske bær f.eks… :-)

Har du forresten sjekket ut Stevia? Et naturlig søtstoff, en plante (urte?) som kommer i pulverform. Jeg har prøvd det litt, men er ikke helt fornøyd. Lagde hjemmelaget is kun med Stevia som søtstoff, bare for å prøve. Minsten likte den godt, og det er hun som har problemer med blodsukkeret, så på den måten er jeg fornøyd. Må forske litt mer, for å finne ut om det er brukbart.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00