av sukkersyke | 26. september, 2010  

Kirkekaffe, det er godt det

 

Hvis du ikke går ofte i kirken – og ikke har barn som synger i kirkekor, skal jeg lære deg en ny definisjon av kirkekaffe: Forskjellen på ordentlig kirkekaffe, og vanlig kirkekaffe. Jeg har vært på begge deler, og både ordentlig kirkekaffe og vanlig kirkekaffe er en lidelse.

I dag er det søndag, og mine barn har sunget til gudstjeneste i Nordre Ål kirke på Lillehammer, som de gjør noen søndager i året. Da må selvsagt far være med, for å se på solosang og korsang med mine håpefulle.

Jeg er ingen kirkegjenger. Jeg har vært utmeldt av statskirken fra jeg kunne gjøre slikt selv (15 år gammel), og jeg er altfor realistisk til å tro på fødselen, oppstandelsen og mye av det som kirken står for.

Men, kirken er tradisjon - en god tradisjon i et samfunn som blir stadig mer dratt i andre retninger. Det er også hyggelig i kirken. Det er varme, og det er trivelig. Også har hverken jeg, barna mine eller noen andre noe vondt av å høre “om Gus og Jesus og alt sånt”, som barn sier så enkelt, greit og treffende.

Derfor går jeg altså i kirken noen ganger i året. Og på kirkekaffen etterpå. Som altså er en lidelse. Også i dag. Bare se her:

26092010191

Det er sånne bord som virkelig er et problem for oss diabetikere…

Det er sååå fristende. Det er så godt. Når man vet at det er det lokale bondekvinnelaget står bak, behøver man ikke engang tvile på at det smaker.

Så barna mine spiste for meg. Det vil si seks-syv kakestykker hver.

Det er forresten dette som er ordentlig kirkekaffe. Med ordentlige kaker. Skikkelig ordentlige.

Vanlig kirkekaffe? Ja det er med bare kaffe og noen tørre kjeks. Og det smaker ikke så godt, hverken for diabetikere eller andre.

Det er barna mine som har lært meg forskjellen på vanlig kirkekaffe og ordentlig kirkekaffe. Heldigvis for barna mine er det nesten alltid ordentlig kirkekaffe når barnekoret opptrer i gudstjenesten.

Jeg nøyer meg med kaffe. Ordentlig kaffe.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det må være plagsomt å måtte overvære ordentlig kirkekaffe med disse overordentlig lekre kakene som du ikke kan spise! Forstår godt at avkommet tar 7 stykker hver. Man blir jo sulten bare av synet.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00