av sukkersyke | 2. oktober, 2010  

To måneder på lavkarbo ble “feiret” med pizza

 

I to måneder har jeg vært på lavkarbo. Blodsukkeret er bare så bra, men hvor pokker blir vektnedgangen av?

1. august begynte jeg altså på lavkarbo. Utslaget på blodsukkerverdiene var sjokkerende. Allerede dagen etter hadde det fastende blodsukkernivået sunket merkbart, og etter tre dager droppet jeg tablettene mot høyt blodsukker (metformin).

Alle som snakker varmt om lavkarbo, forteller at det ikke bare er blodsukkeret som skal bli bra. Også vekten skal minke. Selv om man spiser masse fet mat.

Men for meg har det ikke vært vektnedgang. Jeg var 97,5 kilo 1. august. 1. september var jeg 96,5, bare én kilo.

Jeg trodde det skulle være på grunn av litt for mye peanøtter inntatt på kveldstid. Så de kuttet jeg ut fra 1. september, og startet samtidig en vektkonkurranse med en kamerat som ekstra motiv. Men vektnedgangen har dessverre stoppet opp. Nå er jeg på 96,0 kilo – og det er mye mindre enn jeg trodde jeg skulle gå ned. 1 1/2 kilo er ikke mye på to måneder.

Så hvor pokker blir det av vektnedgangen?

Jeg som så gjerne vil se 8 først på vekta. Altså 89,5 kilo, eller mindre.

Uansett, jeg er ikke så feit. Kraftig benbygning og en del muskler veier jo endel. Så for meg er tross alt det viktigste at blodsukkernivået er lavt. Jeg har et gjennomsnittlig fastende blodsukker på 6,11 med lavkarbo, uten tabletter. Før, med tre tabletter daglig og uten lavkarbo, var gjennomsnittet 6,58.

Jada, jeg er nøye – jeg fører alt inn i excel – og har full kontroll. Det er heller ikke mange dagene jeg glemmer å måle blodsukkernivået.

I løpet av disse to månedene har jeg hatt fire dager hvor jeg har spist søtsaker. Ikke bra, men litt må man unne seg. For jeg har overhodet ikke spist poteter, brød, pasta eller ris – før i dag.

Egon pizza

I dag “feiret” jeg med pizza på Egon med barna mine – som litt storøyd så at pappa spiste pizza på Gud vet hvor lang tid.

Merk deg at jeg skriver “feirer” i gåseøyne. En hovedårsak er jo at det er vanskelig å få tak i lavkarbo på restauranter og kafeer. Joda, man kan spørre etter salat i stedet for poteter eller ris. Og man kan spise suppe.

Men suppe spiste jeg i går på restaurant – så i dag ble det altså pizza. Også litt fordi det var på tilbud.. Lavkarbo-mat koster jo penger.

Det blir imidlertid spennende å se hva blodsukkeret er på i morgen tidlig. Hvor mye stiger fastende blodsukker på grunn av pizzaen?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ta tak i målbåndet og ikke bare stol på hva vekta sier..
Trener du i tillegg? Styrketrening øker forbrenningen=)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Du kan ikke bare spise “masse feit mat” selv om du er på lavkarbo, dersom målet er vektnedgang. Vektnedgang er egentlig veldig enkelt, kalorier inn versus kalorier ut. Dersom du ikke spiser mindre enn det kroppen din trenger vil du ikke gå ned i vekt.

Grunnen til myten om at man går ned i vekt uansett på lavkarbo er følgende: Mange spiser mindre kalorier totalt sett når de kutter karbohydratene. Dette gjelder jo selvfølgelig ikke for alle.

ANbefaler å veie maten og finne ut hvor mye du spiser pr dag, også kutter du 500 kcal fra dette. Det vil gi en langsom og grei vektnedgang som ikke vil gjøre det gal av sult.

Igjen dersom du IKKE går ned i vekt, spiser du for mye. Ingen er et unntak fra den termodynamiske loven.

SVAR:

Veldig gode poeng. Og selvsagte poeng, egentlig. Mengde inn og ut er jo enkel matematikk. Takk for påminnelsen!:-)

Mvh Geir

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei:-)

Ikke enkelt det der med å gå ned i vekt dessverre:-(

Fordi jeg er i grenseland med blodsukker og i mange år har brukt medisiner for høyt blodtrykk har jeg nettopp startet på lavkarbo. Har bare holdt på i to uker, så jeg teller fortsatt karbohydrater noe jeg føler er nødvendig akkurat nå for å finne ut av hvor mye jeg inntar hver dag.

Både frokosten og middagen din ser deilig ut, men jeg vil tippe, kjapt regnet, at din frokost består av ca 60 karbohydrater (da er jeg “snill”:-)).

Frokosten bør vel ligge på under 10 karbohydrater i starten, men nå har du jo holdt på en stund så du er vel kanskje over fintellingen:-)

Lykke til videre! Kiloene forsvinner nok etter hvert og det viktigste tross alt er vel at du holder blodsukkeret i sjakk og at du ellers føler deg bra!

Hilsen fra
Energica (ikke innlogget – har også blogg her, men har problemer med innlogging i dag)

—-

SVAR:
Jeg har aldri målt mengde karbohydrater – og tar alt på slump. Jeg regner med at bønner i tomatsaus er en viktig årsak til at det blir såpass mye som 60. Men det er i hvert fall mye lavere enn det var før…

Mvh Geir

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00