av sukkersyke | 5. august, 2010  

De forbaskede fristelsene…

Jeg er en søtmons. En skikkelig søtmons som aldri greide å styre meg. Men det var før…

Selv om jeg har sukkersyke, kan jeg ikke nekte hverken kona eller barna å spise søtsaker. Derfor er både kjøleskap, fryser og kjøkkenskap om ikke fulle, så velfylte av ting jeg ikke kan spise.

31072010038

På en tilfeldig dag som i dag, er det både søte kaker fra Harrod´s, Laban seigmenner og mørk sjokolade i kjøkkenskapet vårt. Pluss vanlig sukker og rosiner, og mer til…
I fryseren er det is, og i et annet kjøkkenskap er det konfekt. Både litt eksklusiv russsisk sjokolade, og Kong Haakon.
Før jeg fikk diabetes, kunne vi ikke ha slike ting så lett tilgjengelig. Ikke på grunn av barna, men på grunn av meg. Jeg spiste det jeg fant – og det jeg kom over.

Denne bloggen skal mest handle om mine tips og råd for å takle diabetes-hverdagen. Mitt viktigste og for meg beste råd er å gjøre som narkomane eller alkoholikere som skal avvennes: Totalavhold.
Derfor tar jeg til vanlig aldri en eneste bit mørk sjokolade, eller en eneste seigmann. Heller ikke seigdamer med pupper spiser jeg…

Ingen kaker, ingen is, ingen kakao, rett og slett ingenting av søtsaker sånn til vanlig. Og “til vanlig” betyr sånn ca. 355 dager i året. For jeg har nemlig blinket ut noen få ganger i året jeg spiser søtsaker. Det er julehelga, nyttårshelga, påsken, 17. mai, og bursdagene til barna mine og min kone. Da spiser jeg, noen ganger uhemmet.

Godtedager, kaller jeg det. Og når de er over, er det full stopp til neste gang. Selv om fristelsene er mange.

Sprekker da? Joda, én sprekk så langt. Og den sprekken på en bursdag med gedigent kakefat nå i februar irriterte meg. For meg er det viktig å ikke la det skli ut de ca. 355 dagene i året. Så lar jeg det heller skli ut på de ca. 10 godtedagene.

Uff, jeg får vann i munnen av å tenke på godtedag. Og neste godtedag er langt unna: 26. oktober…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hej från Stockholm! På min blogg har jag ett stående inslag: “Dagens bästa från de norska bloggarna, som jag gärna läser.” Jag lägger upp ditt inlägg här som länk på min egen blogg, alldeles strax.


SVAR:
Kjempefint. Jeg ser du allerede har lenket til bloggen min.

Mvh Geir

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei! Først av alt, takk for en fin blogg!

Jeg er også en av de mange som sliter med Dia 2 og insulinresitens, men min og din filosofi for hvordan man lever best med dette er noe forskjellig.

Har etter mye prøving og feiling funnet ut at et kosthold med lite karbohydrater fungerer best for meg. Nå for tiden lever jeg ketogent, men jeg regner med å innføre noe mere karbohydrater igjen gradvis.

Jeg synes dette med totalavhold og godtedager høres i overkant strengt ut. Seigmenn og andre ting som inneholder sukker ville jeg holdt meg laaangt unna, men det finnes så mange bra oppskrifter på desserter og kaker som ikke fører til blodsukkerstigning. Bare å søke på nettet. :-)

Det er jo tross alt snakk om en ny livsstil. Noe man skal kunne leve godt med resten av livet. Jeg ville blitt smårar i hodet hvis jeg aldri skulle kunne unne meg noe som helst, eller å plages med dårlig samvittighet for at jeg “sprakk” etterpå!

Jeg var et sukkermonster av dimensjoner, men etter noen måneder med nytt kosthold så er jeg kvitt avhengigheten. Nå kan jeg unne meg en porsjon kake eller dessert uten det evige higet etter mer! Gjør det ikke hver dag, men definitivt oftere enn 8-10 dager i året! :-)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00